Cu Junglecat, a intrat şi Razer în hora perifericelor de iPhone
După ce Apple a dat drumul la API-uri pentru controllere de gaming, odată cu iOS 7, companii precum Razer au încercat să se evidenţieze.
Am fost foarte curios să văd ce vor reuşi să facă dezvoltatorii de hardware când vine vorba perirferice de gaming pentru iDevice-uri. Din momentul în care m-am jucat vreo două săptămâni pe creatia din altă clasă a celor de la Logitech, mi-am dat seama că posibilităţile sunt nelimitate.
De această dată vorbim de Razer, un brand foarte puternic în domeniul perifericelor pentru gaming, indiferent de platformă şi de al său Junglecat. Cu un design similar cu ceea ce propunea Sony Xperia Play în urmă cu câţiva ani, controllerul din imaginile alăturate ar putea fi unul dintre cele mai compacte şi uşor de luat în deplasări. Practic, telefonul se ascunde în permanenţă în partea superioară a controller-ului, rămânând la alegerea voastră să-l glisaţi sau nu pentru o sesiune de Need for Speed care să vă aducă aminte de copilărie.
Similar cu o tastatură QWERTY de pe vremuri, Junglecat vă oferă acces fără dificultăţi la două triggere, un dPad direcţional şi patru butoane funcţionale care amintesc de PSP. În teorie arată foarte bine, în practică, acesta este genul de periferic pe care nu merită să-l achiziţionaţi de pe internet pentru că s-ar putea să aveţi evenimente neplăcute. În încercarea de a se diferenţia de concurenţă, tot Razer a creat pentru acest gadget o aplicaţie standalone ce vă permite să asociaţi, din câţiva paşi simpli, taste sau combinaţii de taste, tuturor butoanelor de pe controller. Alternativ, aceeaşi aplicaţie funcţionează ca un portal de jocuri compatibile, o listă stufosă ce primeşte actualizări în mod regulat.
Preţul pentru Razer Junglecat va fi de 100 de dolari în câteva săptămâni şi merită să aveţi în vedere că funcţionează exclusiv cu iPhone-uri de generaţie recentă. Nimic altceva. În plus, grosimea totală a telefonului cu carcasa din imagine ajunge la 2 centimetri.